Historielagets vårvandring gikk i år til Buergrenda og Idebøen
Turkomiteen som har ansvaret for historielagets vandringsturer, søkte denne gangen bistand hos Jens Bakke, som igjen søkte bistand hos Erling Kjelvik for en vandring på Buer og Idebøen.
Det var Erling som hadde gått opp vandringsleden, mens Jens var den som hadde kontaktet grunn- og gårdeiere som ønsket oss velkomne til gårds.
Rundt 50 vandrere møtte fram ved Enningdalen hyttebygg hvor historie-lagets leder, Eivind Løvås, ønsket oss velkommen og fortalte om den store virksomheten som tidligere var knyttet til stedet. Her produserte man for det meste laftehytter, men i en periode også ferdighus under navnet Buerhus. Bedriften ble startet av Sigurd Buer og Hans Folkeseth og produksjonen varte fra 1961 til 1986. På det meste var 20 snekkere i virksomhet.
Vandringen startet på Buergården, hos Jens Bakke. Både Jens og Torhild (Johnsen) fortalte om gården og miljøet på Buer i eldre og nyere tid. Deler av bygningen har bl.a. vært brukt til skole.
Videre gikk turen til Idebøen der Elisabeth Bøen fortalte om gården og Anette Bøen fortalte om «tantehuset». Det var mange som benyttet den flotte muligheten til å se seg om innvendig på «tantegården» som prisverdig var blitt veldig flott restaurert.
På gården Engane fortalte Ole Kristian Buer om et teglverk som hadde vært der. Jens fortalte deretter om Verkhaugen, hvor det også hadde vært teglverk.
På neste Buergård fortalte Ole Kristian Buer om gården og gårdsmuseet ble vist fram Dette ble anlagt av hans far Thorolf Buer. På gården var det også et imponerende antall hester.
Som siste stopp ble nok en Buergård besøkt. Her var det eier Caroline Buer Jonassen som tok i mot.
Eivind Løvås avsluttet med å gi alle som hadde medvirket til gjennomføringen av vandringen, en stor takk med tilslutningen fra alle vandrere, en tur på rundt 4 timer.